sâmbătă, 20 august 2016

Dragaica planta medidicinala

Dragaica este o plantă medicinală cu multiple beneficii. Cunoscută și sub numele de sânziene,are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind utilizată în tratarea afecțiunilor digestive și a reumatismului. Infuzia din frunze ajută la ameliorarea durerilor menstruale. Dragaica este recunoscută și pentru efectul său calmant asupra sistemului nervos, fiind folosită în medicina tradițională.

Dragaica planta medidicinala

Dragaica planta medidicinala
Dragaica (Galium verum), cunoscută și sub numele de, este sânziene o plantă perenă apreciată pentru proprietățile sale medicinale. Originară din Europa și Asia de Vest, această plantă încântă prin florile sale mici, galbene, dispuse în ciorchini. De-a lungul istoriei, a fost utilizată în medicina tradițională pentru a trata diverse afecțiuni, precum anxietatea, insomniile și reumatismul, fiind apreciată și pentru proprietățile sale diuretice.

Dragaica -Tratamente naturiste

Dragaica -Tratamente naturiste

Dragaica
este folosita pentru tratarea bolilor de ficat, rinichi, splina, tulburari ale sistemului limfatic, cloroza,hidropizie, junghi intercostali, boli de piele,rani, furuncule si comedoane. Spalaturile calde cu dragaica (sânziene), ajuta la intinderea tenului ofilit.

Planta trateaza si bolile tiroidiene (gusa), epilepsiei,isteria,coree, boli de nervi, retentie urinara, nisip si piatra la rinichi.



Ceai (infuzie) de Dragaica

Peste doua lingurite cu planta uscata se toarna 250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat doua minute. Se beau doua-trei cani pe zi,in stari de nervozitate, epilepsie, isterie, litiaze si impotenta.

Pentru cancerul de limba, laringe, piele si organe genitale se beau patru-sase cani pe zi.

Ceai (infuzie) de Dragaica in amestec

Se amesteca in parti egale Dragaica, urzica moarta si splinuta. Peste acest amestec de plante se toarna apa clocotita (se socoteste cca o cana de apa la doua lingurite de plante uscate in amestec).

Acest ceai se foloseste in afectiunile renale si ale vezicii urinare, nefrite cronice, pielonefrite, insuficienta renala, cancer renal si genital. Se administreaza 3-4 cani pe zi. Fiecare cana se consuma incet inghititura cu inghititura.

Extract rece de Dragaica

Patru-sase lingurite rase cu planta uscata si maruntita se pun intr-un litru de apa rece (de preferat apa plata). Se lasa la macerat timp de opt ore la temperatura camerei.

Maceratul se strecoara si se administreaza timp de doua-patru ore in bolile tiroidiene (hipertiroidie), epilepsie si boli nervoase,intr-o cura de minimum trei luni.

Tinctura de Dragaica

Douazeci de linguri uscate cu Dragaica se pun intr-un litru de alcool de 70 grade. Se lasa la macerat timp de 14 zile timp in care se va agita zilnic. Dupa aceasta perioada maceratul se va strecura si se poate pastra in sticlute mici de culoare inchisa.

Se foloseste in tratamentul cistitei, uretritei, bolile tiroidiene (reglarea glandei tiroide, noduli tiroidieni), amigdalita, laringita, isterie, epilepsie, nefritei si a litiazei renale.Se administreaza cate 1-2 lingurite de 3-4 ori pe zi dilutate cu apa.

Sucu proaspat de Dragaica

Se spala planta proaspata si se stoarce, cat este in stare umeda, cu ajutorul storcatorului electric de uz casnic.

Alifiei de Dragaica

Sucul proaspat este amestecat cu unt la temperature camerei pana se formeaza o pasta alifioasa care se patreaza la frigider.

In bolile de rinichi se bea zilnic 4 cesti de ceai de Dragaica, splinuta de padure si urzica moarta galbena in parti egale.Un remediu in cazul cancerului la limba este clatitul gurii si bautul ceaiului de Dragaica.

Sucul proaspat amestecat cu unt este un remediu in cazul ulceratiilor de natura canceroase.

 

Related Posts:

  • farmacia NaturalaTintaura Planta MedicinalaDescoperă puterea vindecătoare a plantei Ţintaura, o plantă medicinală cu o istorie bogată și beneficii terapeutice remarcabile. Află despre caracteristicile botanice, habitatul său natural și utilizările tradiționale în medi… Read More
  • farmacia Naturalaiarba sarpelui planta medicinala Iarba Șarpelui este o plantă medicinală cu flori albastre-violete, originară din Europa și Asia de Vest. Cunoscută pentru utilizările sale în tratamente naturiste, această plantă este apreciată pentru potențialele sale propri… Read More
  • farmacia NaturalaGutuia-Planta Medicinala Gutuia nu este doar un fruct delicios, ci și o plantă medicinala cu proprietăți terapeutice.Semințele, fructele și frunzele sale au fost utilizate în medicina tradițională pentru tratarea afecțiunilor respiratorii și a dureri… Read More
  • farmacia NaturalaGhintura galbena planta medicinala Ghințura galbenă este o plantă medicinală erbacee cu flori mari, galbene, recunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Utilizată în medicina tradițională pentru îmbunătățirea digestiei și stimularea poftei de mâncare, a… Read More
  • farmacia NaturalaIenuparul planta medicinala Ienupărul este o plantă medicinala cunoscută pentru conurile sale și utilizările sale variate. Bacele sale sunt folosite pentru a produce ulei esențial, adesea utilizat în tratamente naturiste, aromaterapie și în industria al… Read More

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.