marți, 9 august 2016

Dracila planta medicinala

Dracila (Berberis vulgaris) este o plantă medicinală recunoscută pentru fructele sale roșii, bogate în vitamine și antioxidanți. Originară din Europa și Asia, această plantă oferă beneficii pentru sistemul imunitar și susține sănătatea ficatului și a tractului digestiv. Extractele din Dracila sunt utilizate în diverse produse naturale.

Dracila Plantă medicinală

Dracila Plantă medicinală

Dracila (Berberis vulgaris)
este o plantă medicinală cu multiple beneficii pentru sănătate. Arbustul cu frunze căzătoare este originar din Europa, Asia de Vest și Africa de Nord. Fructele sale roșii, acrișoare și bogate în vitamine, sunt adesea folosite în medicina tradițională pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatoare. Dracila este recunoscută pentru capacitatea sa de a sprijini sistemul imunitar și de a susține sănătatea ficatului și a tractului digestiv. De asemenea, extractele din această plantă sunt utilizate în diverse produse naturale pentru îmbunătățirea sănătății.

Dracilă -Tratamente Naturiste

Dracilă
-Tratamente Naturiste

In uz intern Dracila este folosita pentru: drenarea renala si hepatica, litiaza urinara, insuficienta renala,disurie, reumatism, gută, hidronefroza,nefrita, angiocolita.In uz extern planta medicinală trateaza:eczeme, herpesul circinat, fistule anale,hemoroizi, vaginism.

Pulbere din scoarta de Dracilă

Scoarta uscata de Dracilă se macina cu ajutorul unei rasnite electrice. Se ia cate un varf de cutit cu o jumatate de ora inainte de mancare.Stimulează digestia, combate balonările, stimulează functiile ficatului.

Ceai (decoct) de Dracilă

Se fierbe o lingurita de pulbere de scoarta intr-o ceasca de apa. Se lasa sa se raceasca si se beau 1—2 cesti pe zi cu o jumatate de ora inainte de masa.Este un foarte bun tonic amar ,combate constipaţiile cronice, are actiune antihemoroidala.

Ceai (decoct) de Dracilă in amestec

Se face un amestec in parti egale de scoarta de Dracilă, frunze de mesteacan, fructe de ienupar, pelin si coada soricelului. Se face decoct dintr-o lingurita la o ceasca de apa si se bea inainte de mancare in boli de ficat si ca tonic digestiv.

Ceai (infuzie) din fructe de Dracilă

Se pun 2-3 lingurite de fructe la 250 ml apa clocotita. Se lasa acoperit timp de 10 minute. Se strecoara si se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

Sucul din fructe de Dracilă

Sucul se prepara din fructele coapte de Dracilă cluese proaspat.Sucul foloseste pentru a se unge ranile si ulceratiile.

Tinctura de Dracilă

Se pun 20 g de plantă maruntita, scoarta, sau fructe (pulbere) in 100 ml alcool alimentar de 70 grade. Se lasa la temperatura camerei timp de 15 zile, timp in care se va agita zilnic. Dupa 15 zile se strecoara si se pune tinctura obtinuta in sticlute mici de culoare inchisa. Se poate pastra timp de 2 ani.Aceasta tinctura se poate folosi in tratamentul edemului palpebral.

Adaugati 20 de picaturi de tinctura intr-un pahar cu apa. Inmuiati un pansament in aceasta solutie si stoarceti excesul de lichid. Aplicati peste pleoapele inchise timp d e 15 minute, de 2-3 ori pe zi.

ATENŢIE!!!!!

Nu se recomanda administrarea plantei sub nici o forma la femei insarcinate sau care alapteaza si la copii.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.