duminică, 12 noiembrie 2017

Lemnul dulce planta medicinala


Lemnul Dulce Planta Medicinala

Lemnul Dulce Planta Medicinala


Lemnul dulce este o plantă perenă din familia leguminoaselor, originară din Europa și Asia. Rădăcina sa este principalul punct de interes pentru utilizare, fiind recunoscută pentru gustul dulce și pentru compușii activi din rădăcină care oferă beneficiile sale.

Lemnul dulce ajunge pana la 1,5 m,avand aspect de tufa,cu frunze dispuse in perechi de-o parte si de
alta a unui ax comun.Florile plantei au culoarea albastru-violet.In scop terapeutic se utilizeaza  radacinile plantei

Lemnul dulce creste in albiile parasite ale raurilor,in buruienisuri,locuri necultivate. Se recolteaza in anul trei de cultura, toamna, dupa incetarea vegetatiei sau primavara devreme, numai radacinile secundare si rizomii laterali.

Lemnul dulce Tratamente naturiste

Rădăcina de lemn dulce conține un compus numit acid glicirizic, care conferă gustul dulce caracteristic, dar și alte substanțe active care au fost asociate cu diverse beneficii pentru sănătate. Această plantă medicinală a fost folosită de-a lungul istoriei în medicina tradițională pentru diverse afecțiuni, cum ar fi problemele digestive, tusea, iritațiile gâtului, dar și ca îndulcitor natural.

De asemenea, lemnul dulce este folosit în industria alimentară pentru a da gust și aromă produselor precum dulciurile, băuturile și alte produse alimentare.

Este important de menționat că, deși are multiple beneficii, consumul excesiv sau prelungit de lemn dulce poate avea efecte adverse asupra sănătății, inclusiv creșterea tensiunii arteriale și alte probleme de sănătate, în special în cazul unor persoane care au anumite condiții preexistente. Consultarea unui specialist înainte de utilizarea sau consumul frecvent al acestui produs este recomandată.

Lemnul dulce este un diuretic,antispasmodic,antiinflamator si antiulceros. Are ca efect fluidificarea secretiilor traheobronhice si faringiene.Are actiune estrogena,laxativa.

Planta medicinala se recomanda in special contra gastritei hiperacide si ulcerului gastric. Se mai
foloseste in urmatoarele afectiuni: bronsita, traheita, faringita ,tuse,afectiuni urinare,reumatism  ,constipatie,stimularea organelor genitale si a caracterelor sexuale secundare. 

Lemnul dulce se administreaza intern sub forma de macerat (1/2 lingurita la cana) care se bea in cursul zilei. Planta medicinala se mai foloseste si sub forma de pulbere din care se inghite 1-3 g pe zi,tinctura si extract. 

Pentru tratarea de scurta durata a constipatiei se poate prepara o infuzie din ½ de lingurita de radacina de lemn dulce la 1 cana cu apa. De asemenea, pulberea de radacina de lemn dulce poate fi administrata si ca atare in doza de 1-3 g pe zi (cate 1 varf de cutit, de 1-3 ori pe zi). 



0 comments:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.