duminică, 22 noiembrie 2015

tinctura din plante medicinale-herbal tinctures

Herbal TincturesHerbal Tinctures
Herbal tinctures, is a natural extract hydroalcoholic ,obtained by macerating in alcohol 40º from a single herb or combination of herbs, depending on the nature of the disease we serve.
The active principles of tinctures are in a stronger and retains its therapeutic qualities for a long time.
How to prepare herbal tincture.
A bottle or other container that can be filled, filled with such herbs to the neck without thicken, then pour over a fruit brandy or rye. Glass is allowed to stand, well closed in warm place (about 20 degrees Celsius) 14 days or more, during which frequently shake, then strain and squeeze what remains well resulting tincture.For internal use, mixed with the tea infusions are made in the form of drops.
For external use herbal tincture is recommended for massages or compresses.
Tinctures are herb extracts obtained from combining them with spirits at least 60%: food refined alcohol (diluted with water), fruit brandy, vodka.In the process of obtaining dyes is strictly forbidden to use alcohol and rubbing alcohol.The maceration herbs can be done easily and in the household, in brandy or brandy house.The resulting liquid is stored in dark bottles and the usual dose is 5-10 drops diluted in tea or hot water.The concentration of dyes is given by the amount of herbs used, by volume solution.. ... read more...

Tinctura din Plante Medicinale
Tinctura din Plante Medicinale
Tinctura din plante medicinale,este un extract natural hidroalcoolic obtinut prin macerare naturala in alcool de 40º dintr-o singura planta sau din combinatii de plante medicinale, in functie de natura bolii careia i se adreseaza.Principiile active din tincturi sunt in concentratie mai mare si isi pastreaza calitatea terapeutica timp indelungat.
Cum se prepara tinctura din plante medicinale.
O sticla sau un alt recipient ce poate fi astupat ,se umple cu respectivele plante medicinale pana la gat,fara a se indesa,apoi se toarna peste,un rachiu din fructe sau din secara.Sticla este lasata sa stea,bina inchisa,la loc calduros (cca 20 grade Celsius) 14 zile sau mai mul,timp in care se agita des,apoi se strecoara,iar ceea ce ramane se stoarce bine rezultand tinctura.
Pentru uz intern, amestecata cu ceai, tinctura din plante se iau sub forma de picaturi.
Pentru uz extern tinctura din plante, este recomandata pentru frectii sau comprese.
Tincturile sunt extracte de plante medicinale,obtinute din combinarea lor cu produse alcoolice de cel putin 60%: alcool rafinat alimentar (diluat cu apa), rachiu de fructe, vodka.In procesul de obtinere a tincturilor este strict interzisa folosirea alcoolului etilic si a spirtului medicinal.Macerarea plantelor medicinale, se poate face usor si in gospodarie,in tuica sau palinca de casa.Lichidul obtinut se pastreaza in sticle inchise la culoare iar doza obisnuita este de 5-10 picaturi diluate in ceai sau apa fierbinte.Taria sau concentratia tincturilor este data de cantitatea de plante medicinale folosite, raportata la volumul solutiei.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.