joi, 23 noiembrie 2017

Leurda planta medicinala

 
Leurda Planta Medicinala

Leurda Planta Medicinala

Leurda este raspandita prin paduri de foioase, prin campii bogate in humus,sub tufarisuri.Are un puternic miros de usturoi.
Organul vegetal utilizat:frunzele si bulbul de leurda. Se recolteaza la inceputul primaverii . Frunzele se aduna in aprilie si mai si bulbii la sfarsitul verii si toamna.
Leurda contribuie la sustinerea organismului in procesul de reglare a tensiunii arteriale; mentinerea concentratiilor COLESTEROLULUI si a TRIGLICERIDELOR din sange in limitele normale; mentinerea sanatatii si supletea vaselor de sange; sustinerea functionarii normale a sistemului cardiovascuar; sustinerea detoxifierii tractului intestinal .

Leurda Tratamente Naturiste

Leurda, este folosita pentru cure depurative, vindecarea bolilor cronice de piele,previne ateroscleroza,
este recomandata in cazul diareelor,balonarilor, colicilor,viermilor intestinali,insomniei, tulburarilor cardiace,tuberculozei pulmonare si hidropiziei, ranilor care se vindeca greu. Pentru a avea
todeauna in casa planta si pentru a beneficia de puterea ei de vindecare se prepara o tinctura. Din aceasta tinctura se iau zilnic 10 pana la 12 picaturi in putina apa. Aceste picaturi ajuta la o memorie buna si previne ateroscleroza.Vinul de leurda este un bun remediu pentru toti batranii cu secretii
pulmonare abundente si greutata in respiratie.  

Tinctura de LEURDA

Frunzele sau bulbii taiati marunt se introduc intr-o sticla pana la gat fara a se indesa, se toarna deasupra rachiu de secara sau orice alt rachiu de 38-40%, facut in casa si se lasa 14 zile la soare sau langa masina de gatit.

Doza recomandata este de 20-30 de picaturi, dizolvate in apa, de 2-3 ori pe zi, inainte de fiecare masa.
Tinctura previne hipertensiunea, formarea cheagurilor de sange si migrarea lor pe artere.

O cura de minimum trei saptamani poate mari nivelul COLESTEROLULUI bun (HDL), reduce nivelul TRIGLICERIDELOR din organism si intareste sistemul imunitar, in special fata de agresiunea agentilor bacterieni.

Mai mult, administrata cu regularitate, tinctura contribuie semnificativ la functionarea optima a sistemului DIGESTIV si este un bun ADJUVANT in tratamentul bolilor ce afecteaza aparatul respirator- gripa, bronsita sau traheita.

Vinul de LEURDA

Se ia un pumn de frunze,se lasa sa dea cateva clocote intr-un sfert de litru de vin alb, se indulceste dupa gust cu miere sau sirop si se bea din acest vin peste zi,incet,inghititura cu inghititura.

Infuzie de LEURDA

Peste 10 g de frunze tocate marunt se toarna 250 ml de apa clocotita. Amestecul este lasat la infuzat 30 minute, dupa care se strecoara si poate fi baut. Sunt recomandate 3 cani pe zi, inainte de fiecare masa, timp de 3 saptamani.

O cura cu ceai de LEURDA reduce simtitor neplacerile provocate de astenia de primavara, asigura un somn linistit si tonifica sistemul nervos.

De asemenea, infuzia este un valoros adjuvant in tratarea afectiunilor cardiace, prin actiunea sa hipotensiva, si in arterioscleroza, prin scaderea concentratiei COLESTEROLULUI.

Consumat cu regularitate, ceaiul de LEURDA contribuie la vindecarea bolilor aparatului DIGESTIV si combate VIERMII INTESTINALI (limbricii, oxiurii si alte specii parazitare).

Decoctul de LEURDA

Pentru acest preparat, se foloseste tulpina si radacina plantei,frunzele pierzandusi calitatile prin fierberea indelungata. La o cana cu apa (250 ml) rece se pun doua linguri de tulpini si radacini maruntite. 
Preparatul se fierbe la foc mic, timp de 30 de minute, completandu-se treptat apa care se evapora. Se poate pastra la frigider, cel mult trei zile. Doza recomandata este de o lingura, de trei ori pe zi, inainte de fiecare masa, vreme de doua saptamani.

Decoctul actioneaza ca adjuvant in caz de hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare, convalescenta dupa accident vascular sau infarct miocardic.

Decoctul este si un vermicid natural de exceptie, combate eficient parazitii intestinali.
In plus, datorita proprietatilor sale antibiotice, anihileaza bacteriile de la nivelul mucoasei bucale.

Ulei de LEURDA

Pentru acest preparat este nevoie de 50 g frunze proaspete, tocate marunt,si 100 ml ulei de masline. Frunzele se pun intr-un vas emailat, apoi se adauga uleiul. Vasul se fierbe pe baie de apa, timp de 3 ore, vreme in care trebuie sa completam permanent apa care se evapora din vasul aflat direct pe flacara aragazului. 

Dupa acest interval, se lasă la racit si se strecoara printr-o bucata de tifon, care se stoarce bine, pentru a extrage cat mai mult din esenta plantei. Preparatul trebuie pastrat in sticlute mici, de culoare inchisa, in locuri racoroase.

Suc de LEURDA

Se obtine din PLANTA proaspt, intr-un blender sau mixer de bucatarie. Peste 20 g de PLANTA tocata fin, se toarnă 250 ml (un pahar) de apa calduta. Se lasa la macerat aproximativ 6 ore, dupa care se strecoara prin tifon si se stoarce. Doza optima este o ceasca cu suc, dimineata, pe stomacul gol.

Se recomanda o cura de trei saptamani, cu o saptamana pauza.

Potiunea are efecte diuretice si depurative, este un puternic dezinfectant al aparatului DIGESTIV, vindeca afectiunile intestinale si anihileaza VIERMII INTESTINALI.

Consumat zilnic, sucul de LEURDA reface flora intestinala, mai ales dupa bolile infectioase.

Comprese cu LEURDA

Frunzele de LEURDA se toaca marunt si se zdrobesc apoi intr-un mojar. Pasta astfel obtinuta se intinde pe o bucata de tifon si se bandajeaza zona afectata. Indepar­teaza durerile cauzate de guta si inlatura durerile in piept, usurand respiratia.

Cataplasme cu LEURDA

Pentru calmarea durerilor provocate de ulcere varicoase, reumatism sau articulatii inflamate este necesar sa preparam mai intai extractul fluid de LEURDA si pe urma sa il amestecam cu argila. 

Extractul fluid de LEURDA presupune fierberea pe baie de abur a 100 ml de tinctura, pana cand lichidul se evapora, ajungand la o treime din cantitatea initiala (25-30 ml).
Esenta astfel obtinuta se amesteca cu argila pana se transforma intr-o pasta subtire. Intindem pasta pe o bucata de tifon si aplicam bandajul pe zona afectata, fara a lega strans. Pentru un efect eficient, cataplasma se tine 30 de minute.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.