luni, 29 august 2016

Dud planta medicinala

Dud planta medicinala.Dudul (morus alba ,morus nigra) este o plantă valoroasă în medicina tradițională. Frunzele sale sunt folosite pentru tratarea tusei și a afecțiunilor respiratorii.

Dud - Planta Medicinală

Dud planta medicinala

Dudul (Morus spp.)
este o plantă valoroasă cu multiple utilizări în medicina tradițională și nutriție. Cunoscut pentru fructele sale, acesta oferă beneficii considerabile pentru sănătate. Frunzele sale sunt folosite în medicina tradițională chineză pentru a trata tusea, răcelile și problemele respiratorii. Ele conțin antioxidanți puternici și substanțe antiinflamatorii. Fructele dudului, numite și „dude ,agude”, sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C și vitamina K, fibre și antioxidanți.

Pe lângă proprietățile sale medicinale, dudul servește ca plantă ornamentala și este cultivat pentru, hrănirea viermilor de mătase contribuind la producția de mătase naturală.

Dud-Tratamente Naturiste

Dud-Tratamente Naturiste

In medicina populara se folosesc frunzele de dud, din care se prepara un ceai foarte util in tratamentul diabetului.

Din frunzele de dud uscate se ia o lingura si se opareste cu o cana de apa clocotita. Se lasa pana la un minut,se strecoara si se iau cam patru linguri din acest ceai zilnic.

Se poate face o combinatie din frunze de dud, frunze de afin, teci de fasole, frunze de nuc si urzica,amestec in parti egale,din care se va lua o lingura si se opareste cu o cana cu apa clocotita. Se lasa sa traga si se bea intr-o zi in trei reprize.

Este ceaiul cel mai bun in tratamentul diabetului zaharat. Din coaja radacinii se prepara o fiertura contra viermilor intestinali astfel -o lingura la litru de apa, se fierbe scurt, se strecoara si se iau inainte de mesele principale cate doua linguri.

Pentru cazurile de constipaţie, se prepara un sirop din fructele proaspete de dud.

Se foloseste o cana cu fructe,doua cesti cu zahar si un litru de apa. Se pune la fiert, se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa ce a dat de mai multe ori in clocot, se lasa sa se raceasca apoi se pune intr-o sticla si se ia la nevoie cate o lingura.

Ceai din coaja de radacina de dud

Doua lingurite de coaja de radacina de dud maruntita se pune la fiert in 300 ml apa. Se fierbe coaja pana cand lichidul scade la 200 ml.Acest ceai este foarte folositor in tratamentul viermilor intestinali.

Ceai Frunze de dud

Frunzele de dud au numeroase proprietati benefice pentru organism. Infuzia preparata din aceste frunze poate fi un tratament adjuvant pentru boli precum diabetul zaharat, gastrita sau bolile de ficat.

Se folosesc frunzele tinere, fara petiol, recoltate in lunile mai-iunie. Acestea au efecte antidiabetice, antidiareice, astringente si au un rol important in reglarea glicemiei.

Se consuma sub forma de infuzie, fara indulcire, dupa mesele principale. In cazul diabetului si al diareei, se recomanda ca persoana sa ia cate o lingura de infuzie la intervale de o ora.  

Ceai (infuzie) din frunze de dud

In 250 ml de apa clocotita se pune o lingura de frunze de dud alb sau negru. Se lasa la infuzat 10 minute. Se consuma astfel in trei reprize dupa mesele principale.

Sirop de dude

Peste doua cesti pline de dude (fructe) coapte se pun doua cesti de zahar si un litru de apa. Acest amestec se pune la fiert pana da in clocot de doua-trei dude ori.Siropul de este foarte bun in tratamentul consipatiei.

Tinctura din frunze de dud

Tinctura din frunze se obtine prin macerarea a 100 g frunze proaspat culese, macerate timp de 21 de zile in 100 ml alcool alimentar.Se strecoara si se utilizeaza prin administrarea a cate 30 de picaturi, diluate in apa, inaintea meselor principale.

Cura cu dude (fructe)

O cura cu dude in care se consuma zilnic 200 g de fructe pe stomacul gol dimineata la trezire va curata organismul de toxine in 10 zile. De asemenea o astfel de cura este foarte utila si in cazul distrofiilor miocardului. Fructele contin tanin, antocianozide si materii peptice. De aceea mancate pe stomacul gol dudele sunt laxative.

sâmbătă, 20 august 2016

Dragaica planta medidicinala

Dragaica este o plantă medicinală cu multiple beneficii. Cunoscută și sub numele de sânziene,are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind utilizată în tratarea afecțiunilor digestive și a reumatismului. Infuzia din frunze ajută la ameliorarea durerilor menstruale. Dragaica este recunoscută și pentru efectul său calmant asupra sistemului nervos, fiind folosită în medicina tradițională.

Dragaica planta medidicinala

Dragaica planta medidicinala
Dragaica (Galium verum), cunoscută și sub numele de, este sânziene o plantă perenă apreciată pentru proprietățile sale medicinale. Originară din Europa și Asia de Vest, această plantă încântă prin florile sale mici, galbene, dispuse în ciorchini. De-a lungul istoriei, a fost utilizată în medicina tradițională pentru a trata diverse afecțiuni, precum anxietatea, insomniile și reumatismul, fiind apreciată și pentru proprietățile sale diuretice.

Dragaica -Tratamente naturiste

Dragaica -Tratamente naturiste

Dragaica
este folosita pentru tratarea bolilor de ficat, rinichi, splina, tulburari ale sistemului limfatic, cloroza,hidropizie, junghi intercostali, boli de piele,rani, furuncule si comedoane. Spalaturile calde cu dragaica (sânziene), ajuta la intinderea tenului ofilit.

Planta trateaza si bolile tiroidiene (gusa), epilepsiei,isteria,coree, boli de nervi, retentie urinara, nisip si piatra la rinichi.



Ceai (infuzie) de Dragaica

Peste doua lingurite cu planta uscata se toarna 250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat doua minute. Se beau doua-trei cani pe zi,in stari de nervozitate, epilepsie, isterie, litiaze si impotenta.

Pentru cancerul de limba, laringe, piele si organe genitale se beau patru-sase cani pe zi.

Ceai (infuzie) de Dragaica in amestec

Se amesteca in parti egale Dragaica, urzica moarta si splinuta. Peste acest amestec de plante se toarna apa clocotita (se socoteste cca o cana de apa la doua lingurite de plante uscate in amestec).

Acest ceai se foloseste in afectiunile renale si ale vezicii urinare, nefrite cronice, pielonefrite, insuficienta renala, cancer renal si genital. Se administreaza 3-4 cani pe zi. Fiecare cana se consuma incet inghititura cu inghititura.

Extract rece de Dragaica

Patru-sase lingurite rase cu planta uscata si maruntita se pun intr-un litru de apa rece (de preferat apa plata). Se lasa la macerat timp de opt ore la temperatura camerei.

Maceratul se strecoara si se administreaza timp de doua-patru ore in bolile tiroidiene (hipertiroidie), epilepsie si boli nervoase,intr-o cura de minimum trei luni.

Tinctura de Dragaica

Douazeci de linguri uscate cu Dragaica se pun intr-un litru de alcool de 70 grade. Se lasa la macerat timp de 14 zile timp in care se va agita zilnic. Dupa aceasta perioada maceratul se va strecura si se poate pastra in sticlute mici de culoare inchisa.

Se foloseste in tratamentul cistitei, uretritei, bolile tiroidiene (reglarea glandei tiroide, noduli tiroidieni), amigdalita, laringita, isterie, epilepsie, nefritei si a litiazei renale.Se administreaza cate 1-2 lingurite de 3-4 ori pe zi dilutate cu apa.

Sucu proaspat de Dragaica

Se spala planta proaspata si se stoarce, cat este in stare umeda, cu ajutorul storcatorului electric de uz casnic.

Alifiei de Dragaica

Sucul proaspat este amestecat cu unt la temperature camerei pana se formeaza o pasta alifioasa care se patreaza la frigider.

In bolile de rinichi se bea zilnic 4 cesti de ceai de Dragaica, splinuta de padure si urzica moarta galbena in parti egale.Un remediu in cazul cancerului la limba este clatitul gurii si bautul ceaiului de Dragaica.

Sucul proaspat amestecat cu unt este un remediu in cazul ulceratiilor de natura canceroase.

 

marți, 9 august 2016

Dracila planta medicinala

Dracila (Berberis vulgaris) este o plantă medicinală recunoscută pentru fructele sale roșii, bogate în vitamine și antioxidanți. Originară din Europa și Asia, această plantă oferă beneficii pentru sistemul imunitar și susține sănătatea ficatului și a tractului digestiv. Extractele din Dracila sunt utilizate în diverse produse naturale.

Dracila Plantă medicinală

Dracila Plantă medicinală

Dracila (Berberis vulgaris)
este o plantă medicinală cu multiple beneficii pentru sănătate. Arbustul cu frunze căzătoare este originar din Europa, Asia de Vest și Africa de Nord. Fructele sale roșii, acrișoare și bogate în vitamine, sunt adesea folosite în medicina tradițională pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatoare. Dracila este recunoscută pentru capacitatea sa de a sprijini sistemul imunitar și de a susține sănătatea ficatului și a tractului digestiv. De asemenea, extractele din această plantă sunt utilizate în diverse produse naturale pentru îmbunătățirea sănătății.

Dracilă -Tratamente Naturiste

Dracilă
-Tratamente Naturiste

In uz intern Dracila este folosita pentru: drenarea renala si hepatica, litiaza urinara, insuficienta renala,disurie, reumatism, gută, hidronefroza,nefrita, angiocolita.In uz extern planta medicinală trateaza:eczeme, herpesul circinat, fistule anale,hemoroizi, vaginism.

Pulbere din scoarta de Dracilă

Scoarta uscata de Dracilă se macina cu ajutorul unei rasnite electrice. Se ia cate un varf de cutit cu o jumatate de ora inainte de mancare.Stimulează digestia, combate balonările, stimulează functiile ficatului.

Ceai (decoct) de Dracilă

Se fierbe o lingurita de pulbere de scoarta intr-o ceasca de apa. Se lasa sa se raceasca si se beau 1—2 cesti pe zi cu o jumatate de ora inainte de masa.Este un foarte bun tonic amar ,combate constipaţiile cronice, are actiune antihemoroidala.

Ceai (decoct) de Dracilă in amestec

Se face un amestec in parti egale de scoarta de Dracilă, frunze de mesteacan, fructe de ienupar, pelin si coada soricelului. Se face decoct dintr-o lingurita la o ceasca de apa si se bea inainte de mancare in boli de ficat si ca tonic digestiv.

Ceai (infuzie) din fructe de Dracilă

Se pun 2-3 lingurite de fructe la 250 ml apa clocotita. Se lasa acoperit timp de 10 minute. Se strecoara si se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

Sucul din fructe de Dracilă

Sucul se prepara din fructele coapte de Dracilă cluese proaspat.Sucul foloseste pentru a se unge ranile si ulceratiile.

Tinctura de Dracilă

Se pun 20 g de plantă maruntita, scoarta, sau fructe (pulbere) in 100 ml alcool alimentar de 70 grade. Se lasa la temperatura camerei timp de 15 zile, timp in care se va agita zilnic. Dupa 15 zile se strecoara si se pune tinctura obtinuta in sticlute mici de culoare inchisa. Se poate pastra timp de 2 ani.Aceasta tinctura se poate folosi in tratamentul edemului palpebral.

Adaugati 20 de picaturi de tinctura intr-un pahar cu apa. Inmuiati un pansament in aceasta solutie si stoarceti excesul de lichid. Aplicati peste pleoapele inchise timp d e 15 minute, de 2-3 ori pe zi.

ATENŢIE!!!!!

Nu se recomanda administrarea plantei sub nici o forma la femei insarcinate sau care alapteaza si la copii.