luni, 18 ianuarie 2016

brusturele dulce planta medicinala-butterbur herb

Butterbur Herb
Growth:butterbur, often grows on the banks of streams in shady ravines, wet springs around, in all areas of hills and mountains, sometimes in the plain.
Body plant used:rhizome of the plant.
Harvest time:rhizomes butterbur harvest of early spring through fall in March or September.The
fruit is harvested at full maturation, before it paled by September.
Butterbur- Natural Treatments
Internal use: in internal use fresh butterbur is used to treat epilepsy, asthma, cough,hoarseness, arthritis, fever, and as an adjuvant for cancer treatment.
External use: in external use it is used to treat hemorrhoids, various wounds, leg pain,fighting migraines
twists and sprains.
Usage.
Butterbur tea: a scoop of fresh butterbur roots, place overnight soak in 1/4 liter of water,heat and strain morning.Teas are used in case of fever, respiratory failure,arthritis, epilepsy, asthma. …read more…
Brusturele Dulce Planta Medicinala
Raspandire:brusturele dulce, creste frecvent pe malul paraielor,in viroage umbroase,umede,in jurul izvoarelor,in toate zonele de deal si munte,pe alocuri si in regiunea de campie.
Organul vegetal utilizat:rizomul plantei.
Perioada de recoltare:rizomii de brusture dulce, se recolteaza primavara de timpuriu prin luna martie sau
toamna prin luna septembrie.Fructele se recolteaza la maturarea lor completa,inainte de a se ingalbeni prin luna septembrie.
Brusturele Dulce-Tratamente Naturiste
Uz intern: in uz intern, brusturele dulce, este utilizata pentru tratarea epilepsiei,astmului,tusei,raguseli,artritei,febrei si ca adjuvant pentru tratarea cancerului.
Uz extern: in uz extern este utilizat pentru tratarea hemoroizilor,diferitelor rani,durerilor de picioare,combaterea migrenelor,entorse si luxatii .
Mod de folosire.
Ceai macerat  de brusture dulce: o lingura rasa de radacini  de brusture dulce, se pune peste noapte la
macerat in 1/4 litru de apa, se incalzeste dimineata si se strecoara.Ceaiurile se utilizeaza in caz de febra, insuficienta respiratorie, artrita, epilepsie, astm. …citestemai departe…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu